Kulki raffaello


Składniki:
-1/3 szklanki wody
-150g cukru kryształu
-250g masła
-250g mleka w proszku
 -migdały w całości
-1-2 łyżki adwokata

Sposób przygotowania:
Na początku należy blanszować migdały czyli zalać je wrzącą wodą i zdjąć skórkę
1.     1/3 szklanki wody zagotować z cukrem (cukier musi się rozpuścić)
2.       Dodać wiórki kokosowe, wymieszać  i ostudzić
3.       Masło utrzeć na puszystą masę
4.       Stopniowo  dodawać masę kokosową i mleko w proszku. Można dodać adwokat 1-2 łyżeczki do smaku
5.        Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej włożyć migdał i obtoczyć w wiórkach kokosowych
Kulki włożyć do lodówki.
Smacznego

Komentarze

Popularne posty