Kulki raffaello
Składniki:
-1/3 szklanki wody
-150g cukru kryształu
-250g masła
-250g mleka w proszku
-migdały w całości
-1-2 łyżki adwokata
Sposób przygotowania:
Na początku należy blanszować migdały czyli zalać je wrzącą wodą i zdjąć skórkę
1. 1/3
szklanki wody zagotować z cukrem (cukier musi się rozpuścić)
2.
Dodać wiórki kokosowe, wymieszać i ostudzić
3.
Masło utrzeć na puszystą masę
4.
Stopniowo dodawać masę kokosową i mleko w proszku. Można dodać adwokat 1-2 łyżeczki do smaku
5.
Z masy
formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej włożyć migdał i
obtoczyć w wiórkach kokosowych
Kulki włożyć do lodówki.Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz