Rogaliki krucho-drożdżowe z nutellą

Składniki 
250g Mąki pszennej 
125g masła 
35g cukru pudru 
1 jajko 
15g drożdży 
100g śmietany 18%
Do nadzienia rogalików można dodać nutelle, kajmak , marmoladę 
Opcjonalnie Cukier z dużymi kryształami do posypania   
 Sposób przygotowania 
  • Mąkę z cukrem pudrem przesiać dodać tłuszcz śmietanę żółtko drożdże posiekać nożem po czym zagnieść ręką 
  • Odstawiać do lodówki na 30min
  • Ciasto podzielić na kęsy każdy kęs rozwałkować u wyciąć za pomocą miski okrąg ten okręg podzielić na 8 równych części 
  • Na każdy kawałek nałożyć swoje nadzieje i zawinąć rogalik tak aby nadzieje nie wyciekło 
  • Białko rozmącić  posmarować każdy rogalik i posypać cukrem grubym 
  • Piec w 180°C  na złoty kolor przez Ok 15min 
Smacznego



Komentarze

  1. Z pewnością przepis zostanie zweryfikowany! :) Myślę, że rogaliki wyjdą idealne.
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty